Feng Shui voor je huis

Wanneer je het gevoel hebt dat je ergens vastloopt in je leven. Bieden de inzichten vanuit Feng Shui hele praktische handvatten om in beweging te komen.

De kracht van Feng Shui is verbinding. De verbinding die jij aangaat met je huis. En de verbinding die je voelt met het natuurlijke ritme van het leven.

Energetische blauwdruk van je huis

Elk huis heeft een unieke energetische blauwdruk. De energie stroomt op een bepaalde manier door het huis. 

De plattegrond, indeling van woonfuncties en gebruik van materialen hebben invloed op de kwaliteit van de energie. De kwaliteit van de energie heeft effect op de woonervaring van de bewoners. De emotionele gesteldheid van de bewoners beïnvloedt daarentegen weer de kwaliteit van de energiestroom. 

Met Feng Shui kijk je, met behulp van de bagua, waar de energie niet zo lekker stroomt. 

De bagua is een energetisch raster voor je huis. Het verdeelt je huis in negen levensthema’s.  Namelijk: hulp, levenspad, innerlijk weten, familie, voorspoed, erkenning, relatie, creatie en balans.

Je kijkt onder andere waar woonfuncties en levensthema’s wrijving in energie veroorzaken.

Beweeg mee met de vijf elementen

De Taoistische elementenleer is de belangrijkste tool om weer balans te brengen en de natuurlijke beweging te bewerkstelligen. Deze leer is gebaseerd op vijf verschillende verschijningsvormen van energie, namelijk hout, vuur, aarde, metaal en water.  Elke verschijningsvorm kent een natuurlijke transmutatie naar het volgende element in de cirkel.

Deze beweging van de vijf verschijningsvormen van energie of qi kunnen we terugzien in alles. In het groot en in het klein. Je ziet het in het ritme van de natuur,  in onze innerlijke biologische en emotionele processen. In het samenleven en op de plekken waar we wonen. De elementenleer vormt ook de basis van Het Boek van Veranderingen, de I Tjing. 

 

Feng Shui advies

Een Feng Shui advies gaat over hele praktische dingen. Zoals waar kan de bank of het bed het beste staan? Wat is een goede plek voor de keuken of de badkamer? Met welke energie stap je de deur binnen? Welke kleuren en materialen brengen de energie in balans tussen enerzijds de woonfunctie en anderzijds het levensthema. 

Voor elk woonprobleem of frustratie is er een oplossing.

Sommige veranderingen die je aanbrengt volgens Feng Shui hebben heel snel effect. Andere veranderingen hebben de tijd nodig. 

In het advies gaat het om de juiste toon aan te raken. Wat is voor jullie als bewoners betekenisvol? Het advies komt dan ook meer in de vorm van inspiratie. Zodat jullie vanuit het hart een keuze kunnen maken vanuit verbinding met jezelf. Liefdevolle keuzes voor jouw Home to Blossom.

Home to Blossom traject

Een Feng Shui traject brengt je verandering. Dat is zeker. Het is levenservaring die je voor de rest van je leven kunt gebruiken. 

Een traject wordt in overleg samengesteld. Het  bestaat uit een aantal vaste onderdelen die naar behoefte worden aangepast naar jullie wensen als bewoners.  Deze vaste onderdelen zijn:

  • energetische huis clearing 
  • energetische clearing van alle bewoners
  • Feng Shui analyse van het huis
  • glossy vol inspiratie, uitleg en moodboards speciaal voor jullie huis
  • welkom thuis pakket 
  • oefeningen en energiewerk 
  • begeleiding
Een traject is mogelijk vanaf €1295. Via onderstaande link vraag je een kennismaking aan. Voor het gevoel van thuis zijn is het ook belangrijk dat je je thuis voelt bij mij als begeleider in jullie reis naar huis.

 

Kennismaking voor Feng Shui traject aanvragen